PIRKTI AR NEPIRKTI: Marvel's Spider-Man

Apžvalgos 2018 Rugpjūtis 12

PIRKTI AR NEPIRKTI - apžvalgų/blog'ų serija, kurioje padėsime daugeliui žaidejų priimti ir pasirinkti teisingą atsakymą viename iš sunkiausių klausimų iškylančių žaidėjams, kuriuo ir bus pavadinta ši rubrika. Pradėsime nuo jau nei mažiau už mėnesio išeinančio eksliuzyvo skirto PlayStation 4 konsolėms.

Jau šių metų rugsėjo 7-ąją į Niujorko gatves išbėgs tūkstančiai žaidėjų, kurie valdys puikiai žinoma superherojų - žmogų vorą, tai bus jau antrasis jo pasirodymas naujosios kartos konsolėse (pripažinkime pirmasis (2014) buvo nelabai nusisekęs) Šį kartą už žaidimo kurimą yra atsakingi Insomniac Games kompanija, iš paskelbtų detalių, video įrašu antrasis žmogaus voro pasirodymas daug žadantis. Istorija mūsų laukia visiškai nematyta ir negirdėta - nebus remiamasi nei vienu žmogaus voro filmu, tik jo paties personažo istorija, taip pat bus įneštas šviežio oro gūsis į tokio tipo žaidimus - kūrejai suteiks galimybę pažaisti ir už patį Peter Parker be superherojaus kostiumo, mums teks pabendrauti su jo šeima, draugais bei padirbti jo „žmogiškąjį“ darbą, nors pasak daugybės šaltinių tai nebus du vieninteliai personažai, su kuriais bus galima žaisti.

Žaidimas taip pat nebus atsilikęs ir iš pačio personažo modifikavimo/išvaizdos keitimo pusės. Atsibodus Jūsų išvaizdai galėsite ją lengvai pakeisti, nes pačiame žaidime bus ne vienas pagrindinio herojaus kostiumas, kurį galėsite įgyti žaisdami, tačiau čia šis žaidimas taip pat skirsis nuo daugumos dabartinių žaidimų iš gerosios pusės - už kostiumus nereiks mokėti nei cento, kadangi žaidime nebus pirkimų sistemos. Kiekvienas skirtingas kostiumas suteiks įvairių savybių, judesių, o norint atlikti visus judesius ar turėti tam tikras savybes užteks kostiumus turėti savo kuprinėje.

Vienas svarbiausių žaidimo elementų, kuris atrodo labai gerai išpildytas - kovos sistema bei mechanika, iš paskelbtų video irašų kovų scenos atrodo labai sklandžiai, švariai, kas iki šiol nebuvo pavykta padaryti šios serijos žaidimose, visa tai galbūt primena net Batman: Arkham Asylum, tačiau pačios kovos nėra taip sutelktos į laiku paspaustą mygtuką ar atliktus combo judesius, viskas atrodo labiau kaip iš anksto suplanuota choreografija, kas padeda lengviau atlikti įvairius judesius kovų metu. Kaipgi superherojaus žaidimas be superherojų blogiuku, jų čia yra daugybė: The Scorpion, The Vulture, Electro, Rhino ir Negative Man bei kiti.

Bent kol kas iš didžiausių žinomų minusų, mano nuomone, galima ivardinti visiems puikiai žinoma ir jau nuvalkiota funkcija, kuri vyrauja daugybę metų tokiuose žaidimuose kaip Far Cry ir Assasin's Creed. Taip, Jūs turėsite lipti į patį aukšciausią miesto pastatą ar vietą, kad galėtumėte atsirakinti ir matyti tam tikrą teritoriją savo žemėlapyje, kas dažnai atrodo bereikalingas laiko švaistymas ir neduoda jokios naudos. Taip pat žaidime galėsime atlikti asmenukes, o tai neatrodo prasmingas ir labai reikalingas dalykas šiame žaidime.

Vertinant žaidimą iš to, ką turime dabar - jis daug žadantis. Marvel's Spider-Man turėtų įnešti naujų vėjų į visą tokio tipo žaidimo industriją ir kūrėjus priverst į kuriamą produktą pažiūrėti kitu kampu. Pats žaidimas turėtų suteikti filmo jausmą, kurio režisieriais bus kiekvienas žaidėjas laikantis PlayStation konsolės pultelį savo rankose. Mano nuomone atsakymas į klausimą PIRKTI AR NEPIRKTI yra aiškus - PIRKTI. 

Jeigu padėjome pilnai apsispręsti ir nutarėte įsigyti žaidimą - nieko nelauk ir užsisakyk dabar! Išleidimo dieną žaidimas bus jau pas tave!